Droogte in Kenia

06-05-2022 Kenia 2022

De coronacrisis, een verwoestende sprinkhanenplaag, stijgende voedselprijzen, conflict en aanhoudende droogte, mede door klimaatverandering: de Hoorn van Afrika krijgt klap na klap te verduren. Ruim dertien miljoen mensen hebben er te weinig te eten. Helaas is er onvoldoende geld om deze mensen te helpen. Dat heeft ermee te maken dat andere crisisgebieden ook aandacht opeisen en hulp behoeven, zoals Jemen en Oekraïne. In een dorp in het noorden van Kenia bezaten ze jaren terug duizenden koeien, schapen, geiten en kamelen. Nu lopen er nog maar zeven koeien door het dorp, op zoek naar een sprietje gras. Ze vinden alleen maar oud karton om op te kauwen. De dieren zijn vel over been en sterven een langzame dood (zie foto) want mensen krijgen nu voorrang. Als de regen niet snel komt staat ons een nieuwe humanitaire ramp te wachten. Dat betekent dat we eten van de hongerigen af moeten pakken om de uitgehongerden te voeden. Naast het slaan van waterputten zijn we ook betrokken bij het uitdelen van voedselpakketten. Uit de beschikbare middelen hebben we een voorschot van 5000 Euro gegeven in het vertrouwen dat onze achterban bereid is om financieel mee te leven.

 

08-04-2022 Kenia 2022

De droogte in de Hoorn van Afrika duurt zo lang dat leven steeds moeilijker wordt. De watervoorraden raken uitgeput en moeten met tankauto’s aangevuld worden. De honger neemt schrikbarend toe en er is nog maar één maaltijd per dag beschikbaar. Door ondervoeding sterven kinderen in de armen van hun moeders. De gebeden om regen worden al heel lang niet verhoord en de vraag om hulp werd in de kiem gesmoord door Corona en nu door de oorlog in Oekraïne.  Door klimaatverandering en stijgende voedselprijzen wordt het steeds moeilijker om het nomadische leven vol te houden. Hulporganisaties zijn bang voor een ‘grootschalige catastrofe’. De kerken proberen hulp te verlenen, maar zijn ook beperkt in hun mogelijkheden. Via ons netwerk in Kenia proberen we ons steentje bij te dragen.

 

Onze hulp is dringend nodig via NL39RABO0305509195 t.n.v. Zendingscommissie Hervormde Gemeente Barneveld, o.v.v. honger Kenia 2022. Voor vragen of meer informatie: Anton en Els Verstoep (408291) of averstoep@solcon.nl

Geplaatst in Overige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *